Ezt a receptet még egy húsleveskockás doboz hátulján találtam, azóta nagy kedvenc, bár a húsleveskockát már kihagyom belőle! ;)

A recept:stroganoff.jpg

  • 1 ek olaj
  • 10 dkg (füstölt) húsos szalonna - apróra vágva
  • 50 dkg sertéscomb - csíkokra vágva
  • 20 dkg gomba - cikkekre vágva
  • 1/2 üveg csemege savanyú uborka - vékony csíkokra vágva
  • 1 kis doboz sűrített paradicsompüré
  • 2 ek mustár
  • 1 ek méz
  • 2 dl zsírszegény tejföl
  • 20 dkg teljes kiőrlésű spagetti

  Fűszerek:

  • 2 kk petrezselyem
  • 1/2 kk bors, őrölt köménymag

A felhevített olajon megsütöm a felaprított szalonnát, majd megpirítom rajta a húst, megfűszerezem, felöntöm fél liter vízzel, és fedő alatt egy bő fél órán át párolom.
Amikor a hús már majdnem megpuhult, sorban hozzáadom a többi hozzávalót, öntök alá egy kis vizet, ha szükséges, hogy a tésztát épphogy ellepje, és fedő alatt 10 perc alatt összefőzöm.

Lényegesen nehezebb étel, mint a mostani salátáink, de azért nagyon finom! :D

Szerző: feherfalat  2012.01.06. Szólj hozzá!

Címkék: főételek egytálételek tésztaételek különleges ételek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr693523251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.