Ma reggel megettem az utolsó szelet Almás-diós pitét, így ideje valami új finomságot sütni! :P

Ezt a receptet vagy egy éve kaptam, mert a kép alapján nagyon megtetszett a sütemény! :D
Persze itt-ott átalakítottam a saját ízlésem szerint, kíváncsi vagyok, hogy felismeri-e akitől kaptam!  ;) 

A recept:meggy.jpg

  • 20 dkg rozsliszt
  • 1 csipet
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 5 dkg vaj - szobahőmérsékletű
  • tojás
  • 2 ek méz
  • 1 ek fahéj
  • 50 dkg magozott meggy
  • 2 ek méz
  • 1 ek fahéj
  • 1 dl gríz
  • 1 ek zabkorpa

A lisztet összekeverjük a sóval és a szódabikarbónával, majd belemorzsoljuk a vajat, és addig morzsolgatjuk a liszttel, amíg homogén állagú nem lesz. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a mézet és a fahéjat, az egészet összegyúrjuk és fél óráig pihentetjük.
A meggyet összekeverjük a mézzel, a fahéjjal és a grízzel, és állni hagyjuk, hogy a gríz magába szívja a nedvességet.
A tésztát két részre osztjuk, fél cm vastagra nyújtjuk, és az egyiket belesimítjuk a pite formánkba, rászórjuk a zabkorpát, majd rátesszük a meggyet. Befedjük a másik tésztalappal, kicsit rányomkodjuk, majd villával megszúrkáljuk.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
Kihűlve szeleteljük, és tálaljuk. :D 

Nagyon finom, puha, omlós a tészta, és a meggytől kellemesen savanykás.
Remekül harmonizál egy kis csokifagyival! ;) 

Szerző: feherfalat  2012.01.07. Szólj hozzá!

Címkék: gyors gyümölcsös vegetáriánus édességek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr1003512863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.