Az egyik spanyol barátom adott kölcsön egy szakácskönyvet, amiben több 70 egészséges spanyol recept található, ezekből csemegéztem! :D
Korábban a gombát mindig csak hagymás-paprikásan sütöttem le, más receptet nem ismertem. Ennek a gombának azonban teljesen más az ízvilága, nagyon érdekes! ;)
A recept: (2 adag)
- 1 ek olíva olaj
- 25 dkg gomba - negyedekbe vágva
- 6 gerezd fokhagyma - apróra vágva
- 1 citrom leve
- 1/2 kk chilli
- 1/4 kk só
- 1 marék friss/1 kk szárított petrezselyem
A felhevített olívaolajra rászórjuk a gombát, majd fokhagymát, ráfacsarjuk a citrom levét, megsózzuk és megszórjuk a chillivel. Gyakori kevergetés mellett 5-6 percig főzzük, majd a tűzről levéve megszórjuk a friss petrezselyemlevéllel.
Tápanyag információk/adag:
- 4 g fehérje
- 7 g szénhidrát (ebből 2 g cukor)
- 6 g zsír (ebből 1 g telített) - max. 40g zsírt érdemes elfogyasztani egy nap, ebből telített max. 10g legyen ;)
- 4 g rost (ebből érdemes minél többet (kb. 40g-ot) kigyűjteni egy nap - nem kis feladat! :P)
- 326 mg só