Citromos-fokhagymás gomba

Az egyik spanyol barátom adott kölcsön egy szakácskönyvet, amiben több 70 egészséges spanyol recept található, ezekből csemegéztem! :D

Korábban a gombát mindig csak hagymás-paprikásan sütöttem le, más receptet nem ismertem. Ennek a gombának azonban teljesen más az ízvilága, nagyon érdekes! ;)

A recept: (2 adag)

  • 1 ek olíva olaj
  • 25 dkg gomba - negyedekbe vágva
  • 6 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 1 citrom leve
  • 1/2 kk chilli
  • 1/4 kk
  • 1 marék friss/1 kk szárított petrezselyem

A felhevített olívaolajra rászórjuk a gombát, majd fokhagymát, ráfacsarjuk a citrom levét, megsózzuk és megszórjuk a chillivel. Gyakori kevergetés mellett 5-6 percig főzzük, majd a tűzről levéve megszórjuk a friss petrezselyemlevéllel.

Tápanyag információk/adag:

  • 4 g fehérje
  • 7 g szénhidrát (ebből 2 g cukor)
  • 6 g zsír (ebből 1 g telített) - max. 40g zsírt érdemes elfogyasztani egy nap, ebből telített max. 10g legyen ;)
  • 4 g rost (ebből érdemes minél többet (kb. 40g-ot) kigyűjteni egy nap - nem kis feladat! :P)
  • 326 mg só
Szerző: feherfalat  2012.01.10. Szólj hozzá!

Címkék: reggeli gyors vegetáriánus könnyű ételek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr503525614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása