Egyszer próbálkoztam a vöröslencse pástétommal, és nem lett valami túl jó. :P

Azóta viszont kitapasztaltam, hogy a vöröslencsének önmagában semmi különleges íze nincs, minden azon múlik hogy készítem el.
Ez a leves nagyon fincsi, és egyszerű elkészíteni.
Persze rengeteg félemódon el lehet készíteni, én most ezt kívántam meg. :D

A recept:leves.jpg

  • 1 ek olaj
  • 1 egész csirkemell - felkockázva
  • 2 répa - felkarikázva
  • 1 dl barna rizs
  • 1 lilahagyma - cikkekre vágva
  • 5 gerezd fokhagyma - felkarikázva
  • 20 dkg vöröslencse - nem szükséges beáztatni, hamar megfő ;)

  Fűszerek:

  • 3 kk
  • 2 kk petrezselyem, szárított metélőhagyma, pirospaprika
  • 1 kk kurkuma
  • 1/2 kk bors, őrölt kömény

A felhevített olajon fehéredésig pirítom a csirkemellet, megfűszerezem, majd hozzáadom a répát és a rizset. Egy kicsit összepirítom őket, aztán felöntöm 1 liter vízzel. 15 percig főzöm őket, ekkor hozzáadom a hagymákat és a vöröslencsét, majd felöntöm újabb 1,5 liter vízzel, és további 15 percig főzöm.

Szerző: feherfalat  2012.01.18. Szólj hozzá!

Címkék: csirke főételek levesek hüvelyesek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr823512621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.