Amikor megláttam a SparChef Döntő hozzávalóit, rögtön ez a recept jutott eszembe, de aztán elkezdtem aggódni, hogy mi van, ha mindenki ilyet fog csinálni. Amikor aztán elmeséltem anyának, hogy mit tervezek főzni, akkor megnyugatott, hogy egyáltalán nem szokványos a rizset belekeverni a fasírtba. :P
Akkor jó! :D
A recept:
- 1/2 kg krumpli - héjjában főtt, kis kockára vágva
- 2 alma - felkockázva
- 20 dkg csemege uborka - felkockázva
- 25 dkg borsó konzerv
- 2 répa - apró kockára vágva (nem szükséges megfőzni, nem érzik ki a salátából, hogy nyers a répa ;))
- 2 dl zsírmentes natúr joghurt
- 3 ek mustár
- 1 kk méz
- 75 dkg darálthús
- 3 tojás
- 1 hagyma - apróra vágva
- 5 gerezd fokhagyma - apróra vágva
- 2 dl főtt rizs
- 10 dkg parmezán sajt - reszelve
Fűszerek:
- 2-2 kk só, petrezselyem, pirospaprika, oregano, bazsalikom
- 1-1 kk majoranna, rozmaring, kakukkfű, borsikafű, kurkuma
- 1/2 kk bors, szerecsendió, őrölt kömény
A darálthúst összekeverjük a fűszerekkel, a hagymákkal, 2 evőkanál mustárral és a tojásokkal, majd a főtt rizzsel - csak sima sós-borsos vízben főtt, a hús úgyis elég fűszeres ;) - és a sajttal, és egy kicsit állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.
Addig elkészíthetjük a salátát:
Összekeverjük a joghurtot egy evőkanál mustárral és a mézzel, majd beleöntjük a felkockázott zöldségeket, a borsót és az almát. Jól összekeverjük, és hűtőbe tesszük, amíg a hús is elkészül.
Egy muffinformát kibélelünk sütőpapírral és megtöltjük a fűszeres hússal. Előmelegített sütőben, 200 fokon 40 perc alatt megsütjük.