A múltkori "félresikerült" ajvar kísérlet maradványát használtam fel :P - de használhtaunk nyugodtan lecsót vagy akár kockázott paradicsom konzervet is! ;)

A recept:muffin_1.jpg

  • 1 nagyobb padlizsán - egy nagy késsel megszurkáljuk
  • 2 nagy piros kaliforniai paprika - felnegyedeljük
  • 4 paradicsom - kockára vágva
  • 4 gerezd fokhagyma - összetörve
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek málnaborecet
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 dl tönkölybúza liszt
  • 1 dl zabliszt
  • 10 dkg zabkorpa
  • 1 hagyma - apróra vága
  • 4 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 2 marék tökmag
  • 15 dkg sonka - kis kockára vágva, serpenyőben megpirítva

  Fűszerek:

  • 1 kk , borsikafű, kurkuma, pirospaprika, metélőhagyma
  • 1/2 kk bors

Így készül a szósz, amit aztán felhasználunk a muffinokhoz:
A padlizsánt sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokra előmelegített sütőben egy óra alatt puhára sütjük, közben fél óra elteltével a paprikákat is betesszük mellé a sütőbe.
Amikor langyosra hűltek, a héjuk könnyen lehúzható.
A padlizsánt összeturmixoljuk a paprikával, majd a paradicsommal és a fokhagymával, fűszerezzük, majd hozzáadjuk az olajat és az ecetet.

A muffinhoz:

Egy tálban összekeverjük liszteket a zabkorpával, majd felöntjük fél liter paradicsomos szósszal, belekeverjük a hagymákat, egy marék tökmagot és a sonkát, majd sütőpapírral bélelt muffinformákba kanalazzuk. Tetejét megszórjuk tökmaggal, és előmelegített sütőben, 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.

Szerző: feherfalat  2012.03.14. Szólj hozzá!

Címkék: zöldséges muffin sörkorcsolya

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr354315535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.