Paradicsomos paprikasalátával

Még sosem ettem vajhalat, gondoltam most kipróbálom! :D
Nagyon fincsi lett! ;) 

A recept: (2 adag)vajhal2.jpg

  • 1 ek olívaolaj
  • 2 szelet vajhal filé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 3 paradicsom - felkockázva
  • 2 tv paprikafelkarikázva
  • 1 piros kaliforniai paprikafelkockázva
  • 2 újhagymafelkarikázva

  Fűszerek:

  • 2 csipet
  • 1 csipet bors
  • 1 ek szárított medvehagyma

A felhevített olajon pár perc alatt megsütjük a halfilé egyik oldalát, sózzuk-borsozzuk, rákarikázzuk a fokhagymát, majd átfordítjuk, ismét sózzuk-borsozzuk, és újabb pár percig sütjük. Felöntjük a borral és addig forraljuk, amíg elpárolog róla. Kiszedjük a halat, a visszamaradt zsiradékba beleszórjuk a medvehagymát, átpirítjuk, és a hal tetejére halmozzuk.

A salátához összekeverjük a felvágott zöldségeket és a hallal tálaljuk.

Szerző: feherfalat  2012.05.04. Szólj hozzá!

Címkék: saláta zöldséges gyors főételek halételek könnyű ételek Paleo

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr744488819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása