Még sosem ettem vajhalat, gondoltam most kipróbálom! :D
Nagyon fincsi lett! ;)
A recept: (2 adag)
- 1 ek olívaolaj
- 2 szelet vajhal filé
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- 3 paradicsom - felkockázva
- 2 tv paprika - felkarikázva
- 1 piros kaliforniai paprika - felkockázva
- 2 újhagyma - felkarikázva
Fűszerek:
- 2 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 ek szárított medvehagyma
A felhevített olajon pár perc alatt megsütjük a halfilé egyik oldalát, sózzuk-borsozzuk, rákarikázzuk a fokhagymát, majd átfordítjuk, ismét sózzuk-borsozzuk, és újabb pár percig sütjük. Felöntjük a borral és addig forraljuk, amíg elpárolog róla. Kiszedjük a halat, a visszamaradt zsiradékba beleszórjuk a medvehagymát, átpirítjuk, és a hal tetejére halmozzuk.
A salátához összekeverjük a felvágott zöldségeket és a hallal tálaljuk.