Megint megkívántam a kelbimbót a múltkori fincsi sonkás kelbimbó után, ezúttal azonban csirkével sütöttem össze! ;) 

A recept:kelbimbó2.jpg

  • 1 ek olívaolaj
  • 10 dkg bacon - felcsíkozva
  • 1 hagyma - félkarikára vágva
  • 1 fél csirkemell - felcsíkozva
  • 40 dkg kelbimbó 
  • 1/2 kk -bors

A felhevített olajon megpirítjuk a bacont, hozzáadjuk a hagymát, azt is megpirítjuk, majd a csirkét is fehéredésig pirítjuk rajta, megfűszerezzük, végül beletesszük a kelbimbót és együtt pirítjuk tovább. Egy 10 perc után lefedjük, és a tűzről levéve hagyjuk, hogy a saját gőzében megpárolódjon.

Nagyon ínycsiklandó illatok vannak, alig várom, hogy elkészüljön! :D

Tipp

Egy kis répával is felturbózhatjuk! :D
Három répát felkarikázunk, és a kelbimbóval egyszerre adjuk hozzá a fincsi egytálételünkhöz. :)

Szerző: feherfalat  2012.05.13. Szólj hozzá!

Címkék: csirke zöldséges gyors főételek könnyű ételek egytálételek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr494505606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása