A múltkor olvastam egy cikket valami furcsa kinézetű sajtos-spenótos gombócról és nagyon megtetszett! :P
Nekiláttam hát, hogy valami hasonlót csináljak! :D
A recept:
- 25 dkg spenót - ha fagyasztottat használunk, kiolvasztva, ha frisset, akkor leforrázva :P
- 25 dkg túró
- 2 tojás
- 5 dkg parmezán sajt - reszelve
- 2 ek gríz
- 5 ek tönkölybúza liszt
- 2 ek zabkorpa
- 3 ek darált dió
Fűszerek:
- 1/2 kk só, bors, őrölt szerecsendió
A hozzávalókat sorba összekeverjük, megfűszerezzük, és egy kanállal - vagy nedves kézzel - egy tányérra kis gombócokat formázunk belőle. Egy fél órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy a gríz megdagadjon, magába szívja a nedvessséget és a gombócok strapabíróbbak legyenek. :P
Közben egy fazékban vizet forralunk, és a gombócokat egy kanállal óvatosan a forrásban lévő vízbe tesszük.
Fontos, hogy ne lobogjon a víz, mert akkor szétrázza a gombócokat, és hogy csak annyit tegyünk bele egyszerre, amennyi kényelmesen elfér, hogy legyen helyük feljönni. :)
Miután feljöttek a víz felszínére, pár percig főzzük, majd tálra szedjük őket.
Szerintem magában is nagyon finom kis gombócok, de tálalhatjuk köretként is! ;)