Nagyon jól sikerült múltkori rozmaringos forrócsoki, nekem még jobban ízlett, mint a levendulás! ;)
A kísérletező kedvem azonban nem hagyott alább, úgyhogy ezúttal gyömbéres forrócsokit csináltam! :D
A recept: (1 bögre forrócsokihoz)
- 2 dl zsírmentes tej
- 3 közepes karika friss gyömbér - zöldséghámozóval vágva szép vékony szeleteket kapunk ;)
- 4 kk tej/étcsoki reszelék vagy apróra darabolt csoki (én mindkét félét kipróbáltam, és nem tudok dönteni, hogy melyik a finomabb! :P)
A tejet felforraljuk, beletesszük a gyömbért és pár percig állni hagyjuk. Kivesszük a gyömbér darabokat, a tej felét újra felmelegítjük és beleszórjuk a csokit, hogy elolvadjon. Jól összekeverjük, majd ha az összes csoki elolvadt, akkor felöntjük a maradék tejjel, hogy pont iható hőmérsékletű csokoládé italt kapjunk! ;)
Nagyon fincsi! :D:D