Ez mondhatni a sajtos brokkoli tovább fejlesztett változata, keresztezve a baconos kelbimbóval :P - mindkettő nagy kedvencem! ;)

A recept: (2 adag)brokkoli.jpg

  • 1 ek olívaolaj
  • 10 dkg bacon szalonna - felcsíkozva
  • 2 kisebb fej brokkoli - rózsáira szedve
  • 8 kisebb paradicsom - felnyolcadolva
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt

  Fűszerek:

  • 1-2 csipet -bors, szerecsendió

Az olajat felforrósítjuk egy wokban, és beleszórjuk a bacont. Amikor kicsit megsült, hozzáadjuk a brokkolit, megfűszerezzük és 10 percig pirítjuk. Ne fedjük le, mert akkor párolt brokkoli lesz belőle. :P
Hozzáadjuk a paradicsomot és pár percig még pirítjuk, aztán megszórjuk a sajttal, hogy ráolvadjon a forró brokkolira, és kész is.

Ez is nagyon fincsi! ;)

Szerző: feherfalat  2012.08.02. Szólj hozzá!

Címkék: zöldséges gyors főételek könnyű ételek egytálételek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr754691609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása