Ez mondhatni a sajtos brokkoli tovább fejlesztett változata, keresztezve a baconos kelbimbóval :P - mindkettő nagy kedvencem! ;)
A recept: (2 adag)
- 1 ek olívaolaj
- 10 dkg bacon szalonna - felcsíkozva
- 2 kisebb fej brokkoli - rózsáira szedve
- 8 kisebb paradicsom - felnyolcadolva
- 5 dkg reszelt parmezán sajt
Fűszerek:
- 1-2 csipet só-bors, szerecsendió
Az olajat felforrósítjuk egy wokban, és beleszórjuk a bacont. Amikor kicsit megsült, hozzáadjuk a brokkolit, megfűszerezzük és 10 percig pirítjuk. Ne fedjük le, mert akkor párolt brokkoli lesz belőle. :P
Hozzáadjuk a paradicsomot és pár percig még pirítjuk, aztán megszórjuk a sajttal, hogy ráolvadjon a forró brokkolira, és kész is.
Ez is nagyon fincsi! ;)