Eredetileg csak rizses húst szerettem volna csinálni, de félidőben észrevettem, hogy csak egy nagyon kevés rizs van itthon - így egy egészen más étel kerekedett ki belőle. :P

A recept:

  • 1 ek olaj
  • 1 hagyma - apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 50 dkg sovány sertéshús - kockára vágva
  • 1 dl rizs
  • 2 dl hajdina

  Fűszerek:

  • 2 ek pirospaprika
  • 1 ek petrezselyem
  • 1 kk
  • 1/2 kk bors, szerecsendió, őrölt kömény

A felhevített olajon megpirítjuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Megfűszerezzük, és lefedve fél óráig pároljuk. (Közben figyeljük, hogy ha nagyon pirulna, akkor mindig öntsünk alá egy kis vizet.) Adjuk hozzá a rizset és a hajdinát, majd öntsük fel 6 dl vízzel, és lefedve, további fél óra alatt főzzük puhára.

A hajdina jellegzetes íze miatt teljesen más lesz, mint a rizseshús! ;)

Szerző: feherfalat  2012.09.16. Szólj hozzá!

Címkék: rizottó főételek egytálételek Magyaros

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr524759077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása