Ez egy tipikus ausztrál süti, amit a csütörtöki sütinapra csináltam. Nagyon jól sikerült, de ez cseppet sem az egészséges mivoltáról híres, inkább az a száj összeragasztós fajta. :P

A recept:caramel2.jpg

  • 2 dl tönkölybúza liszt
  • 1 dl nyers cukor
  • 1,5 dl kókuszreszelék
  • 10 dkg vaj - megolvasztva
  • 2 konzerv édesített sűrített tej (2x395g)
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg csoki - opcionális, én kihagytam :P

A lisztet összekeverjük a cukorral és a kókusszal, majd annyi olvasztott vajjal, hogy összeragadjon a tészta. Alapvetően ilyen morzsókás tésztát fogunk kapni a végén - éppen ezért készíthetjük darált kekszből is az alapot. :P
Egy sütőpapírral bélelt magasabb falú tepsibe belenyomkodjuk a tésztát, és előmelegített sütőben, 200 fokon 20 perc alatt elősütjük.

A sűrített tejet egy felforraljuk, majd folyamatosan kevergetve karamellizáljuk. Amikor kezd sűrűsödni - kb. 10-15 perc, akkor levesszük a tűzről, belekeverjük a vajat, és ráöntjük az elősütött tésztalapra.
Visszatesszük a sütőbe, és további 15 percig sütjük, majd hagyjuk kíhűlni, és pár órára hűtőbe tesszük dermedni.

Tipp:

Aki szeretné, bevonhatja olvasztott csokival, de szerintam anélkül is nagyon finom! :D

Szerző: feherfalat  2012.09.16. Szólj hozzá!

Címkék: vegetáriánus édességek különleges ételek Ausztrál

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr114759074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása