Tetején sült zöldségekkel :P

Valami gyorsat akartam összedobni, mert délután megint kirándulunk, és valamiért nagyon megkívántam a zöldborsós fasírtot, így ez volt a kiindulási pont. :P

A recept:

  • 50 dkg darált hús - én marhát használtam
  • 1 hagyma - apróra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 2 dl zabpehely
  • 2 tojás
  • 30 dkg fagyasztott zöldorsó
  • 50 dkg fagyasztott zöldség keverék - brokkoli, karfiol és répa vegyesen
  • 10 dkg parmezán sajt - reszelve

Fűszerek:

  • 1 ek pirospaprika, petrezselyem
  • 2 kk őrölt mustármag
  • 1-1 kk rozmaring, kakukkfű, majoranna, oregano, lestyán,
  • 1/2 kk szerecsendió, köménymag, bors

A hozzávalókat a tojással bezárólag sorban összekeverjük, megfűszerezzük, hozzáadjuk a borsót és jó alaposan összekeverjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát,  és alufóliával lefedve, előmelegített sütőben, 200 fokon 30 percig sütjük. Ekkor a tetejére szórjuk a fagyasztott zöldségeket, megszórjuk sajttal és további 20 percig sütjük.

Szerző: feherfalat  2012.09.16. Szólj hozzá!

Címkék: zöldséges főételek zabpelyhes egytálételek hüvelyesek Magyaros

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr584779784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása