Mostmár nagyon szeretem a zabkekszeket, úgyhogy nekibátorodtam, hogy kipróbáljak egy sós verziót is! ;)

A recept:pizzas3.jpg

  • 2 dl zabpehely
  • 2 dl zöldséges paradicsomszósz - (padlizsánnal, cukkinivel, paprikával) -, amit tésztára öntenénk :P
  • 10 dkg mozarella sajt - reszelve
  • 5 dkg parmezán sajt - reszelve
  • 1-1 kk oregano, petrezselyem

A zabpelyhet fél órára beáztatjuk egy kis vízbe, hogy éppen ellepje, mert ezt jól magába szívja, megpuhul, és egy nyúlós masszát kapunk belőle. Belekeverjük a többi hozzávalót, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe egy kanállal kis hamokat rakunk. A tetejét kicsit megegyengetjük - de nem lapítjuk ki, kb. 1 cm magasnak kell maradniuk, hogy a végén finom puha kekszeket kapjunk! ;)
Előmelegített sütőben, 200 fokon 10 perc alatt megsütjük őket. 

Szerző: feherfalat  2012.09.25. Szólj hozzá!

Címkék: sörkorcsolya vegetáriánus zabpelyhes kekszek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr414801153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.