Vettem egy zacskó fekete lencsét, hogy kipróbáljam, de amikor beáztattam úgy nézett ki, mintha inkább bab lenne. :P 
Ez nem tartott vissza attól, hogy egy nagon finom lencsefőzeléket főzzek belőle! ;)

A recept:

  • 25 dkg fekete lencse - előző este beáztatva
  • 2 ek mustár
  • 2 ek tönkölybúza liszt

   Fűszerek:

  • 6-8 db babérlevél
  • 1-1 ek pirospaprika, őrölt mustármag
  • 1-1 kk , kurkuma, majoranna
  • 1/2 kk fehérbors
  • 1/4 kk őrölt kömény

A fekete lencsét feltesszük főni annyi vízben, hogy éppen ellepje, megfűszerezzük, és lefedve fél óráig főzzük. A vizet folyamatosan pótoljuk, ha elfővi. Amikor a lencse megpuhult, belekeverjük a mustárt, megszórjuk a liszttel, és gyors mozdulatokkal simára keverjük. Amikor összerottyant, a tűzről levéve, lefedve pár percig még állni hagyjuk.

Szerző: feherfalat  2012.10.23. Szólj hozzá!

Címkék: vegetáriánus főételek köretek hüvelyesek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr144864389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása