A múlthéten gesztenyés palacsinta készült, ezútal pedig fekete ribizlis! :D
Egyszer már nagy sikert aratott a málnás palacsinta, amit fagyasztott gyümölccsel csináltam, ezúttal pedig feketeribizli lisztet használtam.
A recept:
- 30 dkg hajdinaliszt
- 3 ek feketeribizli liszt
- 3 tojás
- egy csipet Himaláj só
- 3 ek méz
- 1 l tej
- 1 ek kókuszolaj - a sütéshez
Bekeverjük a palacsintatésztát, mintha sima palacsintát készítenénk, és fél órát állni hagyjuk. Ha szükséges, adunk hozzá még egy kis tejet, majd kókuszzsírral kiolajozott serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
Vastagabb palacsinták lesznek belőle, mint a sima palacsinta, ezért kicsit nehéz őket forgatni :P -, de mindenképp izgalmas, más ízvilágú palacsinta, mint a megszokott! ;)