Különleges rizskörettel

Valami különlegeset szerettem volna főzni a vendégekenek, és mivel a múltkor olyan jól sikerült a barackos karaj, gondoltam ezúttal elkészítem a szilvával töltött változatot is! :D
A körethez az egyik kollégám adott egy nagyon jó tippet, mindnekinek nagyon ízlett! ;)

Én nem tudok dönteni, hogy melyik husi a finomabb, a szilvás vagy a barackos.. :D:D

A recept:szilvás hús.jpg

  • 1 ek olívaolaj
  • 10 szelet karaj - kiklopfolva
  • 1/2 mk bors
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • 20 szem aszalt szilva
  • 15 dkg trappista sajt - reszelve
  • 2 gerezd fokhagyma - zúzott
  • 2 dl tejföl
  • 3 dl barnarizs 
  • 2 narancs - felkockázva
  • 2 piros kaliforniai paprika - felkockázva
  • 10 dkg fekete olívabogyó - felkarikázva

A kiklopfolt hússzeleteket megborsozzuk, ráteszünk egy szelet bacont, arra a 2-2 szem szilvát, és szorosan felcsavarjuk. (Ha nem akar úgy maradni, átszúrthatjuk 1-2 fogpiszkálóval, de nekem simán megállt anélkül is. ;)) Kiolajozott tepsibe rakosgatjuk a hústekercseket, és alufóliával lefedve, előmelegített sütőben, 200 fokon 45 percig sütjük.
A sajtot összekeverjük a fokhagymával és a tejföllel, ráöntjük a húsra, és fedő nélkül további 10-15 perc alatt rápirítjuk.

A körethez sóval-borssal megfőzzük a barnarizst, majd összekeverjük a naranccsal, a paprikával, és az olívabogyóval. 

Nagyon finom kombináció ezzel az aszalt szilvás hússal, de akár a vegetáriánusok is kedvet kaphatnak hozzá! ;)

Szerző: feherfalat  2013.03.17. Szólj hozzá!

Címkék: zöldséges vegetáriánus főételek köretek különleges ételek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr95114977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása