Vettünk egy kis friss harcsafilét, de hiába nézegettem a recepteket, nem találtam fogamra valót. :P

Volt még egy kicsi a füstölt szalonnánkból, és arra gondoltam, hogy nagyon fincsi halat lehetne vele sütni! ;)

A recept: (4 adag)hal_6.jpg

  • 10 dkg füstölt szalonna - felcsíkozva
  • 1 harcsa filé - felszeletelve
  • 1 nagy cukkini - felkarikázva
  • 3 ek olíva olaj

  Fűszerek:

  • 1-1 kk rozmaring, bazsalikom, petrezselyem, pirospaprika
  • 1/2 mk bors, őrölt kömény,

Egy felhevített serpenyőben zsírjára sütjük a szalonnát, majd rátesszük a halszeleteket, és a felső oldalát megfűszerezzük 1-2 fűszerrel. Pár percig sütjük, majd amikor pirosra sült az egyik oldala, megfordítjuk, és a másik oldalát is megfűszerezzük a maradék fűszerekkel, és további pár perc alatt készre sütjük.

Amikor készen van, kiszedjük a halat, és a visszamaradt zsiradékon megsütjük a cukkiniket.
Ha van grill serpenyőnk, akkor használjuk azt. Ha kevés zsiradék maradna vissza a halsütés után, akkor adjuk hozzá egy kis olíva olajat.

Szerző: feherfalat  2013.08.17. Szólj hozzá!

Címkék: zöldséges gyors főételek halételek könnyű ételek Paleo

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr425462297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása