Vettünk egy kis friss harcsafilét, de hiába nézegettem a recepteket, nem találtam fogamra valót. :P
Volt még egy kicsi a füstölt szalonnánkból, és arra gondoltam, hogy nagyon fincsi halat lehetne vele sütni! ;)
A recept: (4 adag)
- 10 dkg füstölt szalonna - felcsíkozva
- 1 harcsa filé - felszeletelve
- 1 nagy cukkini - felkarikázva
- 3 ek olíva olaj
Fűszerek:
- 1-1 kk rozmaring, bazsalikom, petrezselyem, pirospaprika
- 1/2 mk bors, őrölt kömény, só
Egy felhevített serpenyőben zsírjára sütjük a szalonnát, majd rátesszük a halszeleteket, és a felső oldalát megfűszerezzük 1-2 fűszerrel. Pár percig sütjük, majd amikor pirosra sült az egyik oldala, megfordítjuk, és a másik oldalát is megfűszerezzük a maradék fűszerekkel, és további pár perc alatt készre sütjük.
Amikor készen van, kiszedjük a halat, és a visszamaradt zsiradékon megsütjük a cukkiniket.
Ha van grill serpenyőnk, akkor használjuk azt. Ha kevés zsiradék maradna vissza a halsütés után, akkor adjuk hozzá egy kis olíva olajat.