Mostanában gyakran sütök valamilyen palacsintát vagy wrapet, amibe bármilyen finomságot becsomagolhatunk, legyen szó akár édes, akár sós töltelékről! :D
A lényeg, hogy nem hagyományos liszteket használok a palacsintatésztához, és így sokkal egészségesebbek! ;)
A recept: (kb. 6 db)
- 2 tojás - kissé felverve
- 10 dkg tökmagliszt
- 10 dkg csicseriborsóliszt
- 5 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
- 1/2 l tej
- 1/2 mk Himaláj só, bors
- 1 ek kókuszzsír - felolvasztva a sütéshez
Édes töltelék: (1db)
- 2 ek házi fahéjas ringlószilvalekvár
- 1 banán
- 1-1 csipet mák, szeletelt mandula
- 1 kk szilvalekvár
Sós töltelék: (1db)
- 1 ek Ajvar paprikakrém
- 5 dkg parmezán sajt - reszelve
A palacsintához összekeverjük a hozzávalókat, és egy felhevített, kiolajozott serpenyőben kisütjük őket. Én kicsit vastagabb palacsintákat szoktam sütni, hogy könnyebben meg tudjuk tölteni mindenféle finomsággal.
Az édes palacsintákat megtöltjük a lekvárral, félbe hajtjuk, rákarikázzuk a banánt, megszórjuk a mákkal és a mandulával, és a szilvalekvárral, esetleg mentával díszítjük.
A sós palacsintát megkenjük Ajvárral, megszórjuk sajjtal, feltekerjük, és tálaláskor félbe vágjuk.