Lehet sós & édes egyaránt ;)

Mostanában gyakran sütök valamilyen palacsintát vagy wrapet, amibe bármilyen finomságot becsomagolhatunk, legyen szó akár édes, akár sós töltelékről! :D
A lényeg, hogy nem hagyományos liszteket használok a palacsintatésztához, és így sokkal egészségesebbek! ;)

A recept: (kb. 6 db)palcsi2_1.jpg

  • tojás - kissé felverve
  • 10 dkg tökmagliszt
  • 10 dkg csicseriborsóliszt
  • 5 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 1/2 l tej
  • 1/2 mk Himaláj bors
  • 1 ek kókuszzsír - felolvasztva a sütéshez

  Édes töltelék: (1db)

  • 2 ek házi fahéjas ringlószilvalekvár
  • 1 banán
  • 1-1 csipet mák, szeletelt mandula
  • 1 kk szilvalekvár

  Sós töltelék: (1db)

  • 1 ek Ajvar paprikakrém
  • 5 dkg parmezán sajt - reszelve

A palacsintához összekeverjük a hozzávalókat, és egy felhevített, kiolajozott serpenyőben kisütjük őket. Én kicsit vastagabb palacsintákat szoktam sütni, hogy könnyebben meg tudjuk tölteni mindenféle finomsággal.

Az édes palacsintákat megtöltjük a lekvárral, félbe hajtjuk, rákarikázzuk a banánt, megszórjuk a mákkal és a mandulával, és a szilvalekvárral, esetleg mentával díszítjük.

A sós palacsintát megkenjük Ajvárral, megszórjuk sajjtal, feltekerjük, és tálaláskor félbe vágjuk.

Szerző: feherfalat  2013.08.23. Szólj hozzá!

Címkék: gyors gyümölcsös vegetáriánus nasik könnyű ételek palcsinták

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr485467857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása