Amikor megláttam Szunyogh Judit Természetgyógyász oldalán ezt a receptet, rögtön megkívántam, és alig vártam, hogy a magam módján is elkészítsem! :D

A recept:borsós2.jpg

  • 1 ek kókuszsír
  • 5 gerezd fokhagyma - felaprítva
  • 15 dkg (fagyasztott) borsó
  • 1 kisebb csillagtök - felkockázva
  • 1 konzerv kockázott paradicsom - használhatunk 1/2 kg frisset is, csak nekem most nem volt itthon :P
  • 10 dkg üvegtészta
  • 10 dkg füstölt sajt

  Fűszerek:

  • 1 kis marék friss oregano
  • 3 nagy babérlevél
  • 1 ek bazsalikom
  • 1-1 mk Himaláj só, őrölt csili

A felhevített zsiradékon megfuttajuk a zöldfűszereket, majd a fokhagymát, és hozzáadjuk a borsót. Átpirítjuk, majd hozzáadjuk a csillagtököt, ráöntjük a paradicsom konzervet, megfűszerezzük és fedő alatt 20 percig pároljuk.
Ekkor rátesszük az üvegtésztát, felöntjük fél liter meleg vízzel, és lefedve pár perc alatt az egészet puhára főzzük, majd reszelt sajttal tálaljuk.

Szerző: feherfalat  2013.09.12. Szólj hozzá!

Címkék: zöldséges gyors vegetáriánus főételek egytálételek hüvelyesek tésztaételek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr465468033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.