A BioUdvar Nyersétel kóstolójára készítettem ezt a lasagnát, ami nagyon jól sikerült, mindenkinek NAGYON ízlett! :D
Még sosem csináltam korábban, ezért egy kicsit aggódtam, hogy milyen lesz -, de az összetevők gazdagságát elnézve már rossz nem lehet! ;)
A recept:
1. & 4. & 6. & 8. réteg
-
- 2 közepes cukkini - krumplihámozóval vékony szeletekre vágva
2. réteg
-
- 1 csokor mángold - szárairól letépkedve
- 1 ek szójaszósz
3. réteg
-
- 8-10 szárított paradicsom - beáztatva
- 1 ek olívaolaj
- 2 paradicsom - felkockázva
- 2 puha datolya - ha nem puha a datolyánk, akkor áztassuk be
- 2 dl darált dió
- 2 ek olívaolaj
- 1 citrom leve
- 1/2 csokor petrezselyem - felaprítva
- 1/4 mk só
5. réteg
-
- 10 dkg natúr kesudió
- 1 ek olívaolaj
- 1/2 citrom leve
- 2 paprika - felkockázva
- 1/2 csokor petrezselyem - felaprítva
- 2 ek sörélesztő pehely
- 1/4 mk só
7. réteg (hasonló a 3. réteghez, csak más a fűszerezése :)
-
- 8-10 szárított paradicsom - beáztatva
- 1 ek olívaolaj
- 2 paradicsom - felkockázva
- 2 dl darált dió
- 2 ek olívaolaj
- 1 citrom leve
- 2 puha datolya - ha nem puha a datolyánk, akkor áztassuk be
- 1 marék friss bazsalikom - felaprítva
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/4 mk só
- 1 paradicsom - felkarikázva - tetejére díszítésnek (én véletlenül ezt is összekockáztam :P)
- pár friss bazsalikom levél - díszítésnek
A hozzávalók felsorolása miatt hosszadalmasnak tűnik, de igazából nem az. :)
1. réteg: Egy szögletes jénai tál aljára tegyünk gy sor cukkinit.
2. réteg: A mángoldot áztassuk be a szójaszószba, majd tegyük a cukkini tetejére.
3. réteg: Sorban turmixoljuk össze a hozzávalókat és kenjük rá a mángold levelekre.
4. réteg: Tegyünk rá egy újabb sor cukkinit.
5. réteg: Sorban turmixoljuk össze a hozzávalókat és kenjük rá a cukkinire.
6. réteg: Tegyünk rá egy újabb sor cukkinit.
7. réteg: Sorban turmixoljuk össze a hozzávalókat és kenjük rá a cukkinire.
8. réteg: Tegyünk rá egy újabb sor cukkinit.
9. réteg: Díszítsük paradicsommal és friss bazsalikommal.