Nagyon szeretjük a különféle sós és édes csigákat, van amikor leveles tésztából van amikor kelt tésztából készül, de mindig nagyon finom! :D

Csináltam egy tepsi vastag szezámos ropit, és a kimaradt tésztából csigák készültek! ;)

A recept:medvehagymás2.jpg

  • 20 dkg tönkölybúza liszt
  • 1 kk 
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1,5 dkg élesztő
  • 1 kk cukor
  • 15 dkg túró
  • 1 tojás
  • 1 ek medvehagyma krém (sós) -, ha nincs ilyenetek, akkor ne felejtsétek ki a sót sem ;)
  • 1/2 mk bors

A lisztet összekeverjük a sóval, és rácsorgatjuk az olajat.
Az élesztőt felfuttatjuk egy deci cukros langyos vízben, majd a liszthez öntve összedagasztjuk. Ha nem tökéletes az állaga akkor további folyadék vagy liszt hozzáadásával korrigáljuk, és egy könnyű kenyértésztát gyúrunk belőle.

Egy konyharuhával letakarva, meleg helyen 1 órát pihentetjük, majd lisztezett nyújtódeszkán szögletesre és 2-3 mm vékonyra nyújtjuk.
A töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat, és megkenjük vele a tésztát, majd szorosan feltekerjük, és ujjnyi vastagságúra felszeleteljük.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket, és előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt megsütjük.

Szerző: feherfalat  2013.10.29. Szólj hozzá!

Címkék: túrós sörkorcsolya vegetáriánus

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr605539869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása