Nagyon szeretem az egytálételeket, és nem csak azért mert kevesebb a mosatlan. :P
Valahogy sokkal jobban összefőnek az ízek, és szerintem így izgalmasabb! ;)

A recept:babos egytál2.jpg

  • 2 ek olíva olaj
  • 1 hagyma - apróra vágva
  • 1 csokor újhagyma - felkarikázva
  • 5 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 1/2 kg sertés comb - felkockázva
  • 2 ek Tamari szójaszósz
  • 15 dkg vörösbab - előző este beáztatva
  • 2 paradicsom - felkockázva
  • 1 paprika - felkockázva
  • 1 piros kaliforniai paprika - felkockázva
  • 1 padlizsán - felkockázva
  • 2 dl barnarizs

  Fűszerek:

  • 1-1 kk Himaláj , pirospaprika
  • 1 mk chili
  • 1/2 mk bors

A felhevített olajon megpirítjuk a hagymákat, majd a húst is fehéredésig pirítjuk rajta. Meglocsoljuk a szójaszósszal, majd hozzáadjuk a babot, és pár percig együtt pirítjuk.
Hozzáadjuk a zöldségeket, megfűszerezzük, és lefedve egy órán át főzzük, hogy a bab is és a hús is majdnem megpuhuljon.
Ekkor hozzáadjuk a rizset, felöntjük 4 dl vízzel, és fél óra alatt az egészet készre főzzük.

Szerző: feherfalat  2013.11.13. Szólj hozzá!

Címkék: zöldséges rizottó főételek egytálételek hüvelyesek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr725616030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása