Nagyon szeretem a francia salátát, meg mindenféle majonézes salátát, és amióta találtam egy alternatív öntetet hozzá, azóta nyugodtabb szívvel eszem. :P

Főleg, hogy a répát is nyersen hagyom benne, így még egészségesebb! ;)

A recept:francia saláta.jpg

  • 2 krumpli - héjában főtt, kis kockára vágva
  • alma - felkockázva
  • 20 dkg csemege uborka - felkockázva
  • 25 dkg fagyasztott borsó - kevés vízben 15 perc alatt megfőzve
  • répa - apró kockára vágva (nyersen is nagyon finom, nem kell megfőzni ;))
  • 2 dl natúr joghurt, kefír vagy tejföl
  • 1 ek mustár
  • 1/2 citrom leve
  • 1 kk méz
  • 4 tojás -, félkeményre főzve

Összekeverjük a joghurtot egy evőkanál mustárral, a citrommal és a mézzel, majd beleöntjük a felkockázott zöldségeket, a borsót és az almát. Jól összekeverjük, és hűtőbe tesszük, hogy egy kicsit összeérjenek az ízek, majd tojással tálaljuk.

Tipp:

Gazdagíthatjuk még kukoricával vagy friss pritamin paprikával is! ;)

Szerző: feherfalat  2014.01.30. Szólj hozzá!

Címkék: saláta zöldséges gyors vegetáriánus főételek hüvelyesek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr905780372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása