A VKF! 62. fordulójának témája a rizs! :D
Mi sem egyszerűbb ennél -, és bár nálunk csak ritkán fordul elő rizs, olyankor mindig valami klassz egytálételben! :D
Ezúttal egy "elrontott ételt" pofoztam ki egy kicsit, ugyanis sima zöldséges rizsnek indult a múltkori isteni fincsi sütőtökös-brokkolis rizsen felbuzdulva, de ez a mostani nem sikerült, így megbolondítottam egy kicsit, és egy irtó klassz baconben sült zöldséges rizsmuffin lett belőle! ;)
A recept: (12 muffinhoz)
- 1 ek mangalica zsír vagy olaj
- 1 hagyma - apróra vágva
- 5 gerezd fokhagyma - feldarabolva
- 1,5 dl barnarizs
- 20 dkg fagyasztott mexikói zöldségkeverék (répa, borsó, kukorica, zöldbab, pritaminpaprika)
- 6 tojás
- 12 szelet bacon - félbevágva
Fűszerek:
- 2 ek pirospaprika
- 1 ek petrezselyem
- 1-1 kk só, őrölt gyömbér, őrölt mustármag, zsálya
- 1/2 kk bors, szerecsendió, chili, bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, majoranna, őrölt kömény
A felhevített zsiradékon megpirítjuk a hagymákat, hozzáadjuk a rizset, és egy kicsit azt is megpirítjuk, majd megfűszerezzük, és felöntjük 3 dl vízzel. Hozzáadjuk a fagyasztott zöldségeket, és lefedve fél óra alatt az egészet puhára főzzük.
Amikor megfőtt, összekeverjük a tojásokkal; a muffin formákat kibéleljük egy-egy szelet (2 fél) bacon szalonnával, majd belehalmozzuk a tojásos rizset, és előmelegített sütőben, 200 fokon 20 perc alatt megsütjük.