Ez nem egy szokványos fasírt, mert nem darált húsból készül, de a végeredmény mégis nagyon hasonlít a fasírtra, és nagyon-nagyon finom! :D

Eredetileg a töltött almák töltelékét akartam megcsinálni, de menet közben egészen más fordulatot vett ez az étel! :P

A recept:csirke töltelék almába3.jpg

  • 1 ek kacsazsír
  • 1 fej fokhagyma - feldarabolva
  • 1 egész csirkemell - felkockázva
  • 3 ek mustár
  • 2 dl kefír
  • 1 kk méz
  • 3 újhagyma - felkarikázva
  • 2 répa lereszelve
  • 2 dl zabpehely - megőrölve
  • 10 dkg fagyasztott borsó
  • 2 tojás

  Fűszerek:

  • 1-1 ek őrölt mustármag, petrezselyem, metélőhagyma
  • 1-1 kk oregano, majoranna, gyömbér
  • 1 mk
  • 1/2 mk bors

A felhevített zsiradékon megpirítjuk a fokhagymát, majd a csirkemellet is pirosra pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a mustárt, megfűszerezzük, majd a tojás kivételével sorban hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és 30 perc alatt összefőzzük őket. A végén beleütjük a tojást, összekeverjük, és sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a masszát.
Előmelegített sütőben, 200 fokon 20 perc alatt megpirítjuk a tetejét, majd tálaljuk.

Szerző: feherfalat  2014.04.07. Szólj hozzá!

Címkék: csirke zöldséges főételek könnyű ételek zabpelyhes különleges ételek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr175783050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása