A zabkekszek mellett időnként feltűnnek nálunk a sós zabkorongok is, és olyankor 2-3 naponta mindig csinálni kell valamilyen félét, mert nagyon rákapunk az ízére. :P

Ez a mostani kicsit hasonlít a palacsintatésztában sült zöldségekre is, csak új kiadásban! ;)

A recept:mexikoi.jpg

  • 2,5 dl zabpehely
  • 20 dkg mexikói zöldségkeverék (borsó, répa, kukorica, pritamin paprika)
  • 2 ek olaj vagy mangalicazsír :P
  • tojás
  • salátahagyma - apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 1-1 kk kókuszzsír - a sütéshez

  Fűszerek:

  • 1 ek szárított metélőhagyma
  • 2-2 csipet só-bors

A zabpelyhet beáztatjuk annyi vízbe, hogy éppen ellepje - kb. 1 dl - ennyit pont magába tud szívni. 
Ha van otthon kimaradt húsleves áztathatjuk abba is, csak még finomabb lesz tőle! ;)

Amíg ázik a zabpehely megpároljuk a zöldségeket.
Átforgatjuk a felhevített zsiradékon, majd fedő alatt 15 perc alatt megpároljuk.

Amikor a zabpehely beszívta a folyadékot, beleütjük a tojást, megfűszerezzük, hozzáadjuk a hagymákat, végül belekeverjük a zöldségeket, és kevés zsiradékon serpenyőben kis lepényeket sütünk belőle.

Szerző: feherfalat  2014.04.12. Szólj hozzá!

Címkék: reggeli zöldséges gyors sörkorcsolya vegetáriánus nasik zabpelyhes hüvelyesek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr885866218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.