Már a zabkorongokat is művészi szintre fejlesztettem, a kéksajtostól kezdve, a mexikóin át a friss paprikásig mindenféle előfordult már, különféle hagymákkal megspékelve! :D

Ezúttal egy kis kolbásszal & zöldséges rizzsel is megbolondítottam, és azt kell hogy mondjam, hogy nagyon jó lett! :D

A recept:kolbászos zabkorong2.jpg

  • 1 ek mangalica zsír
  • 1/2 fej fokhagyma - feldarabolva
  • 1 dl barnarizs
  • 10 dkg mexikói zöldségkeverék (borsó, répa, kukorica, pritamin paprika)
  • 2,5 dl zabpehely
  • 15 dkg kolbász
  • tojás
  • hagyma - apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 1-1 kk kókuszzsír - a sütéshez

  Fűszerek:

  • 1-1 ek Rizs fűszerkeverék,  metélőhagyma,  pirospaprika
  • 1-1 kk ,  csili fűszerkeverék
  • 1/2 kk bors,  szerecsendió,  bazsalikommajoranna, őrölt gyömbér, őrölt mustármagzsálya, őrölt kömény

A felhevített zsiradékon megpirítjuk a fokhagymát, majd a rizset, megfűszerezzük, és felöntjük 2x-es mennyiségű vízzel. Hozzáadjuk a zöldségeket, és lefedve fél órán át főzzük.

Amíg készül a zöldséges rizs, áztassuk be a zabpelyhet annyi vízbe, hogy éppen ellepje - kb. 1 dl - ennyit pont magába tud szívni. 

A kolbászt zsírjára sütjük, majd összekeverjük a megfőtt rizzsel, a beáztatott zabpehellyel, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a hagymákat, és kevés zsiradékon, serpenyőben kis lepényeket sütünk belőle.

Szerző: feherfalat  2014.04.16. Szólj hozzá!

Címkék: reggeli zöldséges sörkorcsolya nasik zabpelyhes hüvelyesek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr116003568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása