Ritkán eszünk tésztát, de amikor mégis, akkor általában valami különleges félét: bazsalikomosat, sütőtököset, spirulinásat.. mikor milyenre bukkanok. :P

Eszembe jutott a minap, hogy egyszer csináltam egy babos tésztát, ami hús nélkül, önmagában is nagyon fincsi egytálétel lett! :D
Ezúttal vöröslencséből & bazsalikomos tésztából csináltam egy nagyon finom, olaszos beütésű vegetáriánus egytálételt, amiből szintén nem hiányzik a hús! ;)

A recept:lencses teszta.jpg

  • 1 bögre vöröslencse - megmosva
  • 1/2 fej fokhagyma - felkarikázva
  • hagyma - apróra vágva
  • 12 dkg bazsalikomos tészta
  • 1 kockázott paradicsom konzerv

  Fűszerek:

  • 1-1 ek pirospaprika, őrölt mustármag, oregano
  • 1-1 kk majorannazsálya
  • 1/2 kk bors, chili, őrölt köménymag

A vöröslencsét feltesszük főni annyi vízben, ami ellepi, megfűszerezzük, hozzáadjuk a hagymákat, és egy 10-15 percig főzzük. Hozzáadjuk a tésztát és a paradicsom konzervet, ha szükséges felöntjük egy kis vízzel és 10 perc alatt az egészet puhára főzzük.

A lencse szinte teljesen szétfő, és egy krémes, szószos ételt kapunk, nagyon finom! ;)

Szerző: feherfalat  2014.05.20. Szólj hozzá!

Címkék: gyors vegetáriánus főételek egytálételek hüvelyesek tésztaételek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr705864622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.