A nyers zöldségfasírtok nagyon finomak tudnak lenni, és az összeevőket, valamint azok arányát, vagy a fűszerezést változtatva nagyon sokféle ízvilágút össze lehet állítani.

Ezúttal salátába töltöttem őket & friss paradicsom salátával tálaltam. :)

A recept:töltött saláta.jpg

  • paprika - feldarabolva
  • paradicsom  - feldarabolva
  • 1 kisebb cukkini  - feldarabolva
  • kápia paprika - feldarabolva
  • 1 csokor újhagyma zöldjével együtt - feldarabolva
  • 8 aszalt paradicsom
  • 2 evőkanál hidegen sajtolt olaj (az aszalt paradicsom olaját is felhasználhatjuk)
  • 2 gerezd fokhagyma - feldarabolva
  • 1 répa - lereszelve
  • 1 kisebb cékla lereszelve
  • 1 marék mandula - durvára darálva
  • 1 marék napraforgómag - durvára darálva
  • 1 fej saláta - levelire szedve

  Fűszerek:

  • 1 ek szárított metélőhagyma
  • 1 mk bors
  • 2 kk pirospaprika (csípős is lehet :P)

A saláta kivételével sorban összedaráljuk a hozzávalókat, majd egy kicsit állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.

A salátaleveleket megtöltjük 1-2 evőkanálnyi töltelékkel, majd felcsavarjuk, mintha töltött káposztát készítenénk & frissen tálaljuk.

Szerző: feherfalat  2014.05.24. Szólj hozzá!

Címkék: zöldséges gyors vegetáriánus könnyű ételek Paleo Nyerskonyha

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr376179224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása