A nyers zöldségfasírtok nagyon finomak tudnak lenni, és az összeevőket, valamint azok arányát, vagy a fűszerezést változtatva nagyon sokféle ízvilágút össze lehet állítani.
Ezúttal salátába töltöttem őket & friss paradicsom salátával tálaltam. :)
A recept:
- 1 paprika - feldarabolva
- 1 paradicsom - feldarabolva
- 1 kisebb cukkini - feldarabolva
- 1 kápia paprika - feldarabolva
- 1 csokor újhagyma zöldjével együtt - feldarabolva
- 8 aszalt paradicsom
- 2 evőkanál hidegen sajtolt olaj (az aszalt paradicsom olaját is felhasználhatjuk)
- 2 gerezd fokhagyma - feldarabolva
- 1 répa - lereszelve
- 1 kisebb cékla - lereszelve
- 1 marék mandula - durvára darálva
- 1 marék napraforgómag - durvára darálva
- 1 fej saláta - levelire szedve
Fűszerek:
- 1 ek szárított metélőhagyma
- 1 mk bors
- 2 kk pirospaprika (csípős is lehet :P)
A saláta kivételével sorban összedaráljuk a hozzávalókat, majd egy kicsit állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.
A salátaleveleket megtöltjük 1-2 evőkanálnyi töltelékkel, majd felcsavarjuk, mintha töltött káposztát készítenénk & frissen tálaljuk.