Ritkán csinálok krumplis ételeket, de a múltkor úgy alakult, hogy vettünk 5 kg krumplit, amivel kezdeni kellett valamit. :P

Hogy ne legyen unalmas a rakott krumpli, dobjátok fel egy kis mézes mustárral! :D
Isteni lesz tőle! ;)

A recept:rakott krumpli_1.jpg

  • 2 ek olívaolaj
  • 4 nagy fej hagyma - felkarikázva
  • 10 nagyobb krumpli - héjában megfőzve, felkarikázva
  • 1 szál házi mangalica kolbász - serpenyőben megpirítva
  • 2 nagyobb lilahagyma - felkarikázva
  • 3 dl kefír
  • tojás
  • 1 ek szőlőecet (lehet más lágy ecet is: almaecet, borecet, balzsamecet, málnaecet..)
  • 1 ek méz
  • 6 ek mustár

  Fűszerek:

  • 4 ek metélőhagyma
  • 2 ek bazsalikom
  • 1 ek őrölt mustármag
  • 2 csipet száritott hagymák (vöröshagyma, fokhagyma, gyöngyhagyma)
  • pár szem szegfűbors
  • 1-1 kk , bors

Egy kiolajozott tepsibe teszünk egy réteg hagymát, megsózzuk, lefedjük egy réteg szeletelt krumplival (kb. egy harmada), sózzuk-borsozzuk, megszórjuk metélőhagymával, mustármaggal, a szárított hagymákkal és a szegfűborssal, majd a kolbász felével. Erre jön egy sor lilahagyma, karikáira szedve, majd újra krumpli, só-bors, metélőhagyma, majd jöhet rá a maradék kolbász, aztán ismét krumpli és só-bors. Végül a kefírt összekeverjük a többi hozzávalóval és a maradék fűszerekkel, és meglocsoljuk vele a krumplit.

Alufóliával lefedve, előmelegített sütőben 200 fokon fél óra alatt megsütjük.

Szerző: feherfalat  2014.06.26. Szólj hozzá!

Címkék: főételek egytálételek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr125882834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása