Az aszalt szilvás vagy a mogyorós zabkekszhez hasonlóan, csupán néhány összetevőből igazán különleges, zamatos kekszeket süthetünk! :D

A recept:_epres_keksz_1.JPG

  • 10 dkg mandulaliszt - nálunk ez a mandulatejből marad vissza ;)
  • 2 dl zabpehely
  • 1 ek psyllium - utifűmaghéj -, egy kis rost, ami nagyon egészséges ;)
  • 25 dkg eper - fagyasztott is lehet
  • 1 ek méz
  • 2 ek kókuszzsír - felolvasztva

A méz és a kókuszzsír kivételével összekeverjük a hozzávaókat, majd leforrázzuk 2 dl forró vízzel, és fél órát állni hagyjuk.
Eddigre, ha fagyasztott epret használunk, az is kiolvad, egy krumplitörővel áttörjük a masszát, hogy az epret nagyjából összetörjük, hozzáadjuk a mézet és a kókuszzsírt, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat rakunk.

Előmelegített sütőben, 200 fokon 30 perc alatt megsütjük őket. - a sütési idő attól is függ, hogy mennyire szeretnénk ropógós vagy éppen puha kekszeket kapni a végén! ;)

Szerző: feherfalat  2015.10.16. Szólj hozzá!

Címkék: gyors gyümölcsös vegetáriánus nasik édességek könnyű ételek zabpelyhes kekszek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr517974259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.