Nálam a sós zabkeksz & a zabkorong között annyi a különbség, hogy a keksz sütőben sül, ezáltal valamivel szárazabb lesz -, de közepe ennek is puha :P -, míg a zabkorongokat serpenyőben sütöm ki, és finom ropogós lesz a külsejük, mint a lángosnak. :D

A recept:

  • 2 dl zabpehely
  • 1 sűrített paradicsom konzerv
  • 1 répa - lereszelve
  • 1 kis cékla - lereszelve
  • 1 cs újhagyma - felkarikázva
  • 4 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 1 ek kókuszzsír - felolvasztva
  • 2 tojás

  Fűszerek:

  • 1-1 ek oregano, metélőhagyma
  • 1-1 kk bazsalikompetrezselyem
  • 1/2 mk, bors

A zabpelyhet fél órára beáztatjuk egy kis vízbe, hogy éppen ellepje, mert ezt jól magába szívja, megpuhul, és egy nyúlós masszát kapunk belőle. Belekeverjük a többi hozzávalót, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe egy kanállal kis hamokat rakunk. A tetejét kicsit megegyengetjük, és előmelegített sütőben, 200 fokon 20 perc alatt megsütjük. 

Szerző: feherfalat  2019.01.24. Szólj hozzá!

Címkék: reggeli zöldséges sörkorcsolya vegetáriánus nasik tejmentes zabpelyhes különleges ételek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr366228176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.