Ebből nem a hús marad ki, hanem a tészta! :P

A nagypapám testvére készíti ezt nekünk mindig, amikor megyünk hozzá vendégségbe, és bár az ő receptje felülmúlthatalan, hogy némiképp pótoljuk a hiányát itt a nagy messzeségben, most én is elkészítettem a híres babos lasagne-ját! :D

A recept:bab f.jpg

  • 75 dkg megtisztított zöldbab
  • 50 dkg darálthús - én a változatosság kedvéért bárányt vettem, de midegy milyet használuk, így is úgy is finom lesz ;)
  • 2 konzerv kockázott paradicsom
  • 1 hagyma - apróra
  • 4 gerezd fokhagyma - apróra
  • 5 dkg parmezán sajt

  Fűszerek:

  • 1 kk , oregano, bazsalikom, kakukkfű, petrezselyem, kurkuma, pirospaprika
  • 1/2 kk bors, szerecsendió, őrölt köménymag

A húst összekeverem a paradicsommal, a fűszerekkel és a hagymákkal.
Egy magas falú keskeny tepsibe beleszórok egy réteg babot, majd kenek rá egy húsréteget, megszórom egy kis sajttal, majd újabb bab réteg következik. Addig rétegzem, míg elfogynak a hozzávalóim, hússal és sajttal zárom a sort.
Alufóliával lefedem a tepsit, és előmelegített sütőben, 200 fokon 35-40 perc alatt készre sütöm!

Ez volt az eredeti recept, de szerintem sokkal finomabb - és szerintem Gyuszi bácsi is ezt az elvet követi ;) -, ha a húsból először egy paradicsomos ragut főzünk. :P
Úgyhogy szükségünk lesz még egy evőkanál olajra, amiben a hagymákat megpirítjuk, hozzáadjuk a húst, fehéredésig pirítjuk, megfűszerezzük, belekeverjük a paradicsomot és egy kicsit összerotyogtatjuk.
Egy magas falú keskeny tepsit kibélelek sütőpapírral, beleszórok egy réteg babot, majd kenek rá egy húsréteget, megszórom egy kis sajttal, majd újabb bab réteg következik. Addig rétegzem, míg elfogynak a hozzávalóim, hússal és sajttal zárom a sort.
Alufóliával lefedem a tepsit, és előmelegített sütőben, 200 fokon 20 perc alatt készre sütöm! :D

Szerző: feherfalat  2012.01.12. Szólj hozzá!

Címkék: gyors főételek könnyű ételek egytálételek hüvelyesek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr953536385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása