Egyik este úgy megkívántam, hogy tojást egyek lazaccal, de az a 10 perc, mire elkészült a lazac, elég volt ahhoz, hogy valami mással jól lakjak. :P
Végül meghagytam reggelire, egy frissen készített omlett szerű rántottával, nagyon finom lett! :D
A recept: (1 nagy adag :P)
- 1 ek olívaolaj
- 1 szelet friss lazac - én a bőröset szeretem, de a bőr nélkül is finom lesz ;)
- 1 ek olívaolaj
- 3 tojás
Fűszerek:
- 1-1 csipet só, bors, rozmaring - a halhoz
- 1-1 csipet só, bors, chilli, petrezselyem - a tojáshoz
A felhevített olajra ráfektetjük a lazacot - bőrével lefelé -,és megszórjuk a fűszerekkel. Lassú tűzön, lefedve fehéredésig sütjük (kb. 10perc).
Az omlett szerű rántottához felverjük a tojásokat, megfűszerezzük, és a felhevített olajra csorgatjuk. Lassú tűzön addig sütjük, amíg az alja megszilárdul, és akkor elkezdjük a serpenyő közepe felé tologatni a sült tojást. Így itt-ott lefolyik róla az a rész, ami még nem sült meg, de nem teljesen, és egy nagyon finom, puha, a ránotta és az omlett közötti átmenetet kapunk! :D