Végül nem sikerült elkészíteni a babfőzeléket a mini kolbászkákhoz, mert mind befaltuk. :P De hogy ne maradjon hiányérzetem, gondoltam készítek valami babosat! ;)
A recept:
- 25 dkg Mung bab - pici zöld, és könnyedén megfő
- 1/2 fej fokhagyma - felkarikázva
- 1 lilahagyma - apróra vágva
- 15 dkg teljes kiőrlésű tészta
Fűszerek:
- 2-2 kk só, pirospaprika
- 1-1 kk majoranna, zsálya
- 1/2 kk bors, őrölt köménymag
A babot 2 liter vízben feltesszük főni, megfűszerezzük és hozzáadjuk a hagymákat. Amikor a bab majdnem teljesen megfőtt - kb. fél óra -, a héja már megrepedt -, akkor hozzáadjuk a tésztát, ha szükséges felöntjük egy kis vízzel és 10 perc alatt puhára főzzük.
A bab szinte teljesen szétfő, és egy krémes, szószos ételt kapunk, nagyon finom! :D