A múltkori sajtos lepényeket egy kicsit tovább gondoltam, hogy mivel gazdagíthatnám az ízvilágot, és egy nagyon fincsi receptet kreáltam! :P
A recept: (6 db)
- 3 tojás
- 15 dkg sajt (több féle, pl.: trappista, bazsalikomos mozarella, bármilyen erősebb ízű sajt) - lereszelve vagy apróra vágva
- 10 dkg kölesliszt
- 10 dkg csicseriborsó liszt
- 5 dkg vaj - felolvasztva
- 1 nagy paradicsom - kis kockára vágva
- 1 kis marék friss oregano levél - felaprítva
- 1 ek bazsalikom
- 1/2 mk Himaláj só, bors
Sorban összekeverjük a hozzávalókat, és egy felforrósított serpenyőben kisütjük őket, mintha palacsinták lennének.
A sajt nagyon klasszul beleolvad a tésztába, és egy guszta lepényt kapunk, amit ehetünk akát önmagában is, felszeletelhetjük, mint a pizzát :P -, vagy megtölthetjük egy kis fűszeres, friss paradicsommal, mint amilyet a bruschettára tennénk. ;)