Márton nap reggelén jöttem rá, hogy libát kéne enni ebédre :P -, SOS vettünk libacombokat, de aztán sehol sem találtam azt a receptet, amit korábban kinéztem. :)
Így csak azokat raktam össze, amit jónak láttam egy Márton napi libához! ;)
Fincsi lett -, olyan gyorsan megettük, hogy mire észbe kaptam, már nem volt mit lefotózni! :P
A recept:
- 1 ek kókuszzsír
- 1 nagy hagyma - felkarikázva
- 4 libacomb - bevagdalva
- 5 gerezd fokhagyma - felkarikázva
- 2 nagy répa - felkarikázva
- 3 dl száraz fehérbor
Fűszerek:
- 2 ek őrölt mustármag
- 2 ek zsálya
- 1 kk só
- 1 mk őrölt bors
Egy tepsit kikenünk kókuszzsírral, rárakjuk a hagyma karikákat, majd a fűszereket összekeverjük, és bedörzsöljük vele a libacombokat.
Megtűzdeljük a fokhagymával, rászórjuk a répát és felöntjük a borral.
Alufóliával lefedve, előmelegített sütőben 220 fokon egy órán át sütjük, majd levesszük róla a fóliát, és további fél órán át pirítjuk.
A körethez:
- 1 ek kókuszzsír
- 1 hagyma - felaprítva
- 5 gerezd fokhagyma - felkarikázva
- 1 bögre barnarizs
- 2 ek halfűszer keverék
- 1 kk Himaláj só
- 1-1 ek őrölt mustármag & zsálya
- 2 répa - felkarikázva
- 1/4 sütőtök - felkockázva
A felhevített zsiradékon megpirítjuk a hagymákat, majd a rizset is fehéredésig pirítjuk, megfűszerezzük, majd felöntjük 2 bögre vízzel.
Lefedve 15 percig főzzük, majd hozzáadjuk a zöldségeket, és további 20 perc alatt az egészet puhára főzzük.