Hozzá illő körettel ;)

Márton nap reggelén jöttem rá, hogy libát kéne enni ebédre :P -, SOS vettünk libacombokat, de aztán sehol sem találtam azt a receptet, amit korábban kinéztem. :)

Így csak azokat raktam össze, amit jónak láttam egy Márton napi libához! ;)

Fincsi lett -, olyan gyorsan megettük, hogy mire észbe kaptam, már nem volt mit lefotózni! :P

A recept:

  • 1 ek kókuszzsír
  • 1 nagy hagyma - felkarikázva
  • 4 libacomb - bevagdalva
  • 5 gerezd fokhagyma - felkarikázva
  • 2 nagy répa - felkarikázva
  • 3 dl száraz fehérbor

  Fűszerek:

  • 2 ek őrölt mustármag
  • 2 ek zsálya
  • 1 kk
  • 1 mk őrölt bors

Egy tepsit kikenünk kókuszzsírral, rárakjuk a hagyma karikákat, majd a fűszereket összekeverjük, és bedörzsöljük vele a libacombokat.
Megtűzdeljük a fokhagymával, rászórjuk a répát és felöntjük a borral.

Alufóliával lefedve, előmelegített sütőben 220 fokon egy órán át sütjük, majd levesszük róla a fóliát, és további fél órán át pirítjuk.

A körethez:

  • 1 ek kókuszzsír
  • 1 hagyma - felaprítva
  • 5 gerezd fokhagyma - felkarikázva
  • 1 bögre barnarizs
  • 2 ek halfűszer keverék
  • 1 kk Himaláj
  • 1-1 ek őrölt mustármag & zsálya
  • 2 répa - felkarikázva
  • 1/4 sütőtök - felkockázva

A felhevített zsiradékon megpirítjuk a hagymákat, majd a rizset is fehéredésig pirítjuk, megfűszerezzük, majd felöntjük 2 bögre vízzel.
Lefedve 15 percig főzzük, majd hozzáadjuk a zöldségeket, és további 20 perc alatt az egészet puhára főzzük.

Szerző: feherfalat  2013.11.23. Szólj hozzá!

Címkék: zöldséges főételek különleges ételek Paleo

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr625627257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása