Amióta egy Biodoboz közösség tagja vagyok, előfordul, hogy olyan zöldséget kapok a dobozban, amit egyébként nem vennék. :P
Így jártam a karalábéval is, így ki kellett találnom valami finom ételt belőle, ami sikerült is! ;)
A recept:
- 3 ek olaj
- 3 hagyma - félkarikára vágva
- 1/2 fej fokhagyma - apróra vágva
- 1 nagyobb zsenge karalábé - kis kockára vágva
- 1/2 kg (fagyasztott) borsó
- 10 dkg kukoricaliszt
- 1 ek házi Erős Pista
- 2 dl tejszín
Fűszerek:
- 1-1 ek metélőhagyma, őrölt mustármag
- 2 kk oregano vagy zsálya
- 1-1 mk őrölt bors, őrölt kömény
A felhevített olajon megpirítjuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a zöldségeket, megszórjuk a liszttel, ízesítjük, felöntjük egy liter vízzel, és fél óra alatt puhára főzzük. A végén hozzáadjuk a tejszínt, összerottyantjuk és kész is.