Nálam a sós zabkeksz & a zabkorong között annyi a különbség, hogy a keksz sütőben sül, ezáltal valamivel szárazabb lesz -, de közepe ennek is puha :P -, míg a zabkorongokat serpenyőben sütöm ki, és finom ropogós lesz a külsejük, mint a lángosnak. :D
A recept:
- 2 dl zabpehely
- 1 sűrített paradicsom konzerv
- 1 répa - lereszelve
- 1 kis cékla - lereszelve
- 1 cs újhagyma - felkarikázva
- 4 gerezd fokhagyma - apróra vágva
- 1 ek kókuszzsír - felolvasztva
- 2 tojás
Fűszerek:
- 1-1 ek oregano, metélőhagyma
- 1-1 kk bazsalikom, petrezselyem
- 1/2 mk só, bors
A zabpelyhet fél órára beáztatjuk egy kis vízbe, hogy éppen ellepje, mert ezt jól magába szívja, megpuhul, és egy nyúlós masszát kapunk belőle. Belekeverjük a többi hozzávalót, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe egy kanállal kis hamokat rakunk. A tetejét kicsit megegyengetjük, és előmelegített sütőben, 200 fokon 20 perc alatt megsütjük.