Mostmár nagyon szeretem a zabkekszeket, úgyhogy nekibátorodtam, hogy kipróbáljak egy sós verziót is! ;)
A recept:
- 2 dl zabpehely
- 2 dl zöldséges paradicsomszósz - (padlizsánnal, cukkinivel, paprikával) -, amit tésztára öntenénk :P
- 10 dkg mozarella sajt - reszelve
- 5 dkg parmezán sajt - reszelve
- 1-1 kk oregano, petrezselyem
A zabpelyhet fél órára beáztatjuk egy kis vízbe, hogy éppen ellepje, mert ezt jól magába szívja, megpuhul, és egy nyúlós masszát kapunk belőle. Belekeverjük a többi hozzávalót, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe egy kanállal kis hamokat rakunk. A tetejét kicsit megegyengetjük - de nem lapítjuk ki, kb. 1 cm magasnak kell maradniuk, hogy a végén finom puha kekszeket kapjunk! ;)
Előmelegített sütőben, 200 fokon 10 perc alatt megsütjük őket.