Ezt a receptet egy nagy áruházban tanultam, ahol épp valamilyen különleges halfilét promótáltak. Elbeszélgettem a chef-fel, és kiderült, hogy csinálhatnám sokkal jobban is a halételeket, mint ahogy csinálom. :P
Kipróbáltuk az ő módszerét, és egyszerűen ISTENI! :D
Azóta nem tudunk leállni erről a halételről, elkészítése pedig borzasztóan egyszerű:
- 2-3 szelet tengeri halfilé (én általában Basa filét vagy Pangasiust veszek) - összekockázva
- 1-2 ek olaj
Fűszerek:
- 1 kk só, petrezselyem, bazsalikom
- 1/2 kk bors, őrölt köménymag, szerecsendió
Az összekockázott halfilét befűszerezem, és ráöntöm az olajat. Jól összekeverem, akár állni is hagyhatjuk, de nem fontos. :)
Forró serpenyőbe öntjük, és megvárjuk, hogy félig átfehéredjenek a halkockát, akkor megkeverjük, és még pár percig tovább sütjük. Amint az egész hal átfehéredik, kész is van. Nem érdemes tovább sütögetni, mert csak kiszárad. :P
Annyira finom puha és omlós, hogy nem lehet neki ellenállni! ;)