Karamellizált mézben sütve

A múltkor csináltam stir-fryt, és karamellizált mézben kellett megpirítani a zöldségeket.. annyira fincsi volt, hogy ez adott ötletet a reggeli zabkorongokhoz, hogy azt is süthetném így! :P

Nagyon fincsi lett! :D

A recept:

  • 2 dl zabpehely -, annyi vízbe beáztatva, ami éppen ellepi
  • 2 tojás
  • 1 kk fahéj
  • 1 ek méz
  • 1 narancs - felkockázva
  • 1-1 kk olaj a sütéshez
  • 1-1 kk méz a sütéshez

A zabpelyhet addig hagyjuk állni, amíg az összes vizet magába szívja, kb. 10 perc, majd sorban hozzákeverjük a hozzávalókat. Egy kiolajozott serpenyőben felmelegítjük a mézet, és amikor kicsit karamellizálódik, akkor a masszából egy evőkanállal kis halmokat rakunk bele.
Nekem 4-5 darab szokott egyszerre beleférni. Pár perc alatt mindkét oldalukat megsütjük, közben forgathatjuk is őket, hogy mindkét oldaluk aranybarnára süljön. Vigyázzunk, hogy nehogy megégjen a méz, mert akkor keserű lesz. :P
A következő adaghoz újabb mézet karamellizálunk! ;)

Tipp:

Gazdagíthatjuk további aszalt gyümölcsökkel (pl. mazsola, vörösáfonya), magokkal (pl. durvára tört dió, kesudió), darabolt banánnal vagy más fűszerekkel (pl. kardamom, szegfűszeg, szerecsendió).. Mindegyik variáció nagyon fincsi lesz! ;)

Szerző: feherfalat  2019.02.02. Szólj hozzá!

Címkék: reggeli gyors gyümölcsös vegetáriánus tejmentes édességek zabpelyhes

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr275762510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása