Darált hússal rakott padlizsán

Ezt a receptet is a régi "kedvenc receptjeim" füzetben találtam, és eszembe jutott milyen finom is volt! :D
A pikantériáját a fahéjas husi adja, nagyon érdekes, de jó ízkombináció! ;)

A recept:muszaka.jpg

  • 80 dkg padlizsán - 1 cm-es karikákra vágjuk
  • 1 ek olaj
  • 2 hagyma - apróra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma - apróra
  • 50 dkg darálthús
  • 1 kockázott paradicsom konzerv vagy 40 dkg friss paradicsom felkockázva
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 4 dkg vaj
  • 2 ek tönkölybúza liszt
  • 4 dl zsírmentes tej - felforralva
  • 2 tojás
  • 10 dkg juhsajt
  • 50 dkg héjjában főtt burgonya - felkarikázzuk
  • paradicsom - felkarikázva

  Fűszerek:

  • 2-2 kk , oregano, petrezselyem, bazsalikom, pirospaprika
  • 1 kk borsikafűfahéj
  • 1/2 kk bors, szerecsendió, őrölt köménymag

A padlizsánt megsózzuk, és egy kicsit állni hagyjuk, majd serpenyőben - olaj nélkül - elősütjük.

A felforrósított olajon megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a felaprított paradicsomot/paradicsonkonzervet, megfűszerezzük, felöntjük borral és 10 percig fedő nélkül főzzük.

A felhevített vajba beleszórjuk a lisztet, sóval-borssal-szerecsendióval fűszerezzük, apránként felöntjük a forró tejjel, simára keverjük, majd hozzáadjuk a sajtot és a két egész tojást. Sűrű besamell mártást főzünk.

Sütőpapírral bélelt magas falú tepsibe sorakoztatjuk a

  1. burgonyakarikákat, 
  2. rá a padlizsán felét, 
  3. ráöntjük a húsos ragut, 
  4. és a besamell mártás felét, 
  5. aztán a maradék padlizsán 
  6. majd a paradicsom következik, 
  7. végül a maradék besamell mártás.

Előmelegített sütőben. 200 fokon 40-45 perc alatt pirosra sütjük.

Szerző: feherfalat  2012.01.27. Szólj hozzá!

Címkék: zöldséges főételek egytálételek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr393553143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása