Nem tudom honnan jött az ötlet, de nagyon megkívántam ezt a kapros-tejfölös halfilét. Csak rágondoltam és máris összefutott a nyál a számban, pedig még sosem ettem vagy csináltam ilyet, mert régebben se a kaporral, se a hallal nem voltunk barátok! :P

A recept:hal_3.jpg

  • 2 szelet tengeri halfilé (én általában Basa filét vagy Pangasiust veszek) - összekockázva
  • 1-2 ek olívaolaj
  • 6 púpos ek tönkölybúza liszt
  • 1 tojás
  • 1 dl zsírszegény tejföl

  Fűszerek:

  • 1 ek kapor
  • 1 kk petrezselyembazsalikom, oregano
  • 1/2 kk bors, őrölt köménymagszerecsendió

Az összekockázott halfilét befűszerezzük, és ráöntjük az olajat. Jól összekeverjük, akár állni is hagyhatjuk, de nem fontos. :)
Forró serpenyőbe öntjük, és megvárjuk, hogy félig átfehéredjenek a halkockát, akkor megkeverjük, és még pár percig tovább sütjük. Amint az egész hal átfehéredik, kész is van. 

Közben egy nagy edényben vizet forralunk, öntünk bele egy evőkanál olajat és egy kis sót. A lisztet összekeverjük a tojással és egy kis vízzel, hogy sűrű, nyúlós nokedlitésztát kapjunk belőle. Sóval-borssal, kaporral fűszerezzük, és a lobogó vízbe szaggatjuk. Forrástól számítva kb. 5 percig fűzzük, aztán leszűrjük.

Összekeverjük a fűszeres halkockákkal és a tejföllel, meszórjuk egy kis kaporral és tálaljuk! :D

Szerző: feherfalat  2012.06.17. Szólj hozzá!

Címkék: gyors főételek halételek egytálételek tésztaételek Magyaros

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr454593164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása