Egy kedves barátnőm ajánlására mozarellás csirkét akartam főzni holnap ebédre, de mire hazaértem a jógáról, a párom valami egészen másba fogott. :P
Nagyon finom illatok járták át a konyhát! ;)
Íme a recept:
- 1 ek olaj
- 1 hagyma - félkarikára vágva
- 2 répa - felkarikázva
- 2 ek balzsamecet
- 6 csirkecomb
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 ek olaj
- 2,5 dl barnarizs
- 50 dkg fagyasztott zöldségkeverék (borsó-kukorica-répa)
Fűszerek:
- 1-1 kk só
- 1/2 kk bors
- 1 ek Rizs Fűszerkeverék
A felhevített olajon megforgatjuk a hagymát és a répát, meglocsoljuk a balzsamecettel, majd ráfektetjük a csirkecombokat és meglocsoljuk a borral. Sózzuk-borsozzuk, és néhányszor átkeverve 40 percig fedő alatt sütjük-főzzük. :)
Közben elkészítjük a rizset is. A felhevített olajon kissé megpirítjuk, megfűszerezzük, hozzáadjuk a zöldségkeveréket és felöntjük fél liter vízzel. Lefedve fél óráig főzzük, amíg a rizs is és a zöldség is megpuhul.