A rizset mindig nekem kell főzni, mert hogy olyan jól fűszerem.. ezért kitaláltam, hogy bekeverem a fűszereket előre, és akkor lekerül a vállamról ez a feladat. :P
A húsok fűszerezésénél is hasonló helyzet állt elő, amikor a párom csinálja, akkor mindig indiai fűszerezésűt csinál, mert ahhoz kaptunk egyszer ajádékba egy fűszerkevérekt. :D
Ezért úgy döntöttem, hogy csinálok néhány fűszerkevéreket, és akkor nem lesz olyan egyhangú a sülthús, amikor a párom készíti el. ;)

Provance-i fűszerkeverék:

  • 2-2 ek bazsalikom, majoranna
  • 1-1 ek levendularozmaring, zsálya, borsikafű, kakukkfű
  • 1 kk őrölt köménymag

Rizs fűszerkeverék:

  • 2-2 ek petrezselyem, bazsalikom, oregano, majoranna, medvehagyma
  • 1-1 ek gyömbérpor, kurkumazsálya, borsikafű, lestyán
  • 2-2 kk rozmaring, kakukkfű
  • 1-1 kk bors, őrölt köménymag, őrölt szerecsendió

A fűszerkeverékhez összekeverjük a hozzávalókat, és egy kisebb befőttes üvegbe téve sötét helyen tároljuk.
Alkalmanként 1-2 ek fűszerkeveréket használunk fel, valamint sóval kipótoljuk.
Húsok pácolásához az  1-2 evőkanálnyi fűszerkeveréket összekeverünk 1-2 ek olajjal, és ezzel dörzsöljük be a húst. ;)

Szerző: feherfalat  2012.07.19. Szólj hozzá!

Címkék: házi vegetáriánus fűszerkeverék Paleo Nyerskonyha Ajándékok a konyhából

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr194665444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása