Túrós nokedlivel :P

Általában nem szoktam magyaros ételeket főzni, mert az ausztrál klímához nagyon nehéz ételek, és amióta átszoktam a lényegesen könnyedebb ausztrál ételekre, azóta eszembe sem jut magyaros ételeket főzni. :P

Persze nagyon szeretem őket, csak valahogy a gyomrom jobban szereti a könnyed ételeket! :D

Ezt a finom harcsapaprikást azonban egy magyar gyökerekkel rendelkező, Ausztráliában élő amerikai ismerősömnek készítettem el! :D
A menü talán kicsit bizarr kombináció volt: Aszalt szilvaleves, pirított dióval, Harcsapaprkiás és Madártej, de mindenkinek minden nagyon ízlett! ;)

A recept:harcsapaprikás2.jpg

  • 1 ek kacsazsír
  • 1 hagyma - apróra vágva
  • 1 kg bőrös harcsafilé - felkockázva
  • 2 dl zsírszegény tejföl
  • 6 ek hajdinaliszt
  • 1 tojás
  • 1 ek olívaolaj
  • 10 dkg túró

  Fűszerek:

  • 1 ek pirospaprika
  • 1 kk só
  • 1/2 mk bors

A felhevített zsíron megfuttatjuk a hagymát, majd megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a halat, sózzuk-borsozzuk, felöntjük egy deci vízzel, majd hozzákeverjük a tejföld, és fedő alatt 15 perc alatt puhára pároljuk.
(Ne keverjük meg, mert szétesik a hal. :P)

A nokedlihez összekeverjük a lisztet a tojásokkal, és annyi vízzel, hogy sűrű, de keverhető masszát kapjunk. Megsózzuk, és forró olajos-sós vízbe szaggatva pár perc alatt kifőzzük.

Leszűrjük, összekeverjük a túróval, és a harcsapaprikással tálaljuk! :)

Tipp:

A túrós/juhtúrós nokedlit egy kis kaporral is fűszerezhetjük, jól illik hozzá! ;)

Szerző: feherfalat  2012.08.27. Szólj hozzá!

Címkék: gyors túrós főételek halételek Magyaros

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr734726984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása