A párom egyik kollégája mesélt erről a finomságról, és gondoltam kipróbálom! :D

A recept:rakott krumpli.jpg

  • 1 ek kacsazsír
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1 kg krumpli - héjjában megfőzve, felkarikázva
  • 10 főtt tojás - karikára vágva
  • 30 dkg kolbász - felkarikázva
  • 10 dkg kéksajt
  • 3 dl tejföl
  • 2 tojás

  Fűszerek

  • 1-1 kk -bors
  • 1 kk kakukkfű

Az elkészítés menete ugyanaz, mint a hagyományos rakott krumplié, csak megspékeljük egy kis morzsolt kék sajttal:

A kolbászokat kevés zsiradékon megsütjük.
Egy magas falú edényt kizsírozunk, és zsemlemorzsával megszórunk. Az első réteg a krumpli, sózzuk-borsozzuk, majd erre jöhet máris a kéksajt, főtt tojás, és a kolbász, majd kezdjük újból a rétegezést, amíg a hozzávalóink el nem fogynak. 

A tejfölt összekeverjük a nyers tojásokkal, egy kis sóval-borssal, és kakukkfűvel, majd a legfelső rétegre csorgatjuk.

Előmelegített sütőben, 200 fokon, lefedve 20 percig sütjük, majd fedő nélkül további 10 perc alatt kissé megpirítjuk.

Szerző: feherfalat  2013.05.09. Szólj hozzá!

Címkék: főételek egytálételek Magyaros

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr145245062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása